دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳ |۱۴ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 16, 2024
کد خبر: 290558
۱ شهریور ۱۳۹۱ - ۰۶:۵۴

در شرایطی که روزهای زیادی تا برگزاری اجلاس جنبش عدم تعهد باقی نمانده است، رسانه ها منطقه و جهان بر روی یکی از رویدادهای این اجلاس یعنی سفر محمد مرسی رئیس جمهور مصر به ایران تمرکز ویژه ای داشته اند.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری حوزه، رسانه های غربی و وابسته تمام تلاش خود را به کار بسته اند تا محمد مرسی را به نوعی از سفر به ایران بازدارند. سفری که موافقان و مخالفانی را در عرصه بین الملل به همراه دارد اما نکته جالب اینجاست که آمریکا و صهیونیست ها، اتحاد خود در مخالفت با این سفر را به نمایش گذاشته اند در حالی که بسیاری از تحلیگران و شخصیت های سیاسی مصر از این سفر استقبال کرده اند.

* یدیعوت آحارانوت: روابط عادی بین تهران و قاهره به نفع اسرائیل نیست

روزنامه های صهیونیستی یدیعوت احارونوت و معاریف تلاش دارند تا با خبرسازی های گوناگون، محمد مرسی را  از سفر به ایران بازدارند. موضوعی که بیش از پیش متضرر شدن رژیم صهیونیستی از این سفر را در ذهن ها پدیدار می کند.

روزنامه بدیعوت آحارانوت در این باره نوشت: این سفر از زمان قطع شدن روابط دو کشور، اولین سفر رییس جمهور مصر به ایران از بیش از سی سال پیش است.

یدیعوت آحارانوت تصریح کرد: بازگشت روابط این دو کشور به حالت عادی به سود اسراییل نیست.

* تلاش آسوشیتد پرس برای طرح اختلافات مذهبی

خبرگزاری اسوشیتدپرس هم در این زمینه نوشت: سفر مرسی به ایرن میتواند نشانه بهبود روابط میان دو کشور پس از سالها دشمنی باشد به خصوص از زمان امضای پیمان صلح 1979 و وقوع انقلابی که اسلامگراهای ایران در آن به پیروزی رسیدند.

این خبرگزاری آمریکایی ضمن تلاش برای طرح اختلافات مذهبی و بهره مندی از حربه انگلیسی آمریکایی برای شعله ور ساختن اخلافات قومی و طائفه ای در جهان اسلام ادامه داد: مصر در طول سالهای ریاست مبارک ارتباط محکمی با عربستان سعودی و کشورهای دیگر سنی مذهب داشته که همه در صدد منزوی ساختن جمهوری اسلامی شیعی بوده اند.

آسوشیتد پرس تاکید کرد: زمان برای ارزیابی آثار مترتب بر این سفر و اینکه مصر تا چه میزان روابط خود را با تهران عادی میکند بسیار زود است، اما تحلیلگران بر این باورند که قاهره دوباره به میدان سیاست منطقه ای بازخواهد گشت. این سفر مرسی متناسب است با احساسات مردمی از زمان سرنگونی مبارک که به دنبال شکل گیری سیاست خارجی مستقل از برنامه های کشورهای غربی و کشورهای نفتی حوزه خلیج فارس هستند.

* موضعگیری رسمی سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا

بر همگان روشن است که آمریکایی ها که روابط بین تهران و قاهره را در برابر منافع خود و صهیونیست ها می دانند هشدارهای مستقیم و غیر مستقیمی به مصری ها در باره این سفر داده اند. هرچند ریاست جمهوری مصر، هشدار رسمی آمریکا در این زمینه را تکذیب کرد اما همه آشنایان دنیای سیاست می دانند که آمریکا با این سفر موافق نیست.

ویکتوریا نولاند سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: آمریکا موضع مخالفی نسبت به سفر دیپلمات های مصری و مسؤولان بلندپایه سازمان ملل متحد به ایران دارد.

تمام اما و اگرها درباره سفر مرسی به ایران در حالی صورت می گیرد که بسیاری از شخصیت ها و تحلیلگران مصری از سفر مرسی به ایران استقبال کردند.

* معاون رهبر اخوان المسلمین: نمیخواهیم ایران هراسی را ترویج کنیم

محمود عزت معاون رهبر اخوان المسلمین تلویحا از سفر محمد مرسی به ایران برای شرکت در اجلاس جنبش عدم تعهد استقبال کرد و گفت: ما نمی خواهیم مانند حسنی مبارک، ایران هراسی را ترویج کنیم.

* نظر رئیس شورای امور خارجی مصر

محمد ابراهیم شاکر، رییس شورای امور خارجی مصر، این سفر را با صرف نظر از رابطه با ایران و حساسیت های این کشور در دهه های گذشته، با اهمیت و موجب تقویت نقش مصر در زمینه خارجی ارزیابی کرد.

دکتر نورهان الشیخ استاد علوم سیاسی در دانشگاه قاهره هم گفت: این سفر با توجه به حرکت رو به استقلال مصر در سیاست خارجی خود و جدایی از شیوه نظام مبارک در سیاست های منطقه ای و بین المللی بسیار با اهمیت است.

وی خاطر نشان کرد: پرونده های زیادی وجود دارد که باید درباره آنها تفاهم صورت بپذیرد به خصوص با توجه به اینکه هر دو کشور نقش فعالی در منطقه دارند.

* این سفر فاقد هرگونه پیامد منفی بر روابط بین المللی مصر است

این استاد علوم سیاسی بر این باور است که این سفر فاقد هرگونه پیامد منفی بر روابط مصر با کشورهای منطقه و جهان خواهد بود.

وی گفت کشورهای خلیج فارس با جمهوری اسلامی ایران تعامل دارند و در پیشاپیش آنها امارات است که تهران را متهم به اشغال جزایر سه گانه خود نموده و این مبالغه است که مصر بخواهد بیشتر از کشورهای خلیج فارس به فکر امنیت آن باشد!

هانی خلاف، معاون سابق وزیر خارجه مصر هم بر این باور است که سفر مرسی به ایران بسیار با اهمیت است چرا که این سفر برای اولین بار با شرکت در نشست کشورهای عدم تعهد صورت می-گیرد. نشستی که قرار است به جنبشی علیه تسلط کشورهای بیگانه بر کشورهای جهان سوم به خصوص در زمینه های اقتصادی و رشد و توسعه تبدیل شود.

* آب شدن یخ های کهن روابط دو کشور

هانی خلاف به الجزیره گفت: دیدار مرسی و همتای خود در حاشیه این نشست به طور قطع موجب آب شدن یخ های کهن روابط دو کشور و آغاز مرحله گرم شدن روابط و سرزدن افق همکاری خواهد شد البته بدون ورود به امور جزئی. چرا که کارشناسان دو کشور بعدا به جزئیات امور خواهند پرداخت.

وی افزود: سفر مرسی به ایران از نشانه های تغییر سیاست خارجی مصر به سوی استقلال و اولویت دادن به منافع ملی به دور از تن دادن به سلطه کشورهای خارجی می باشد.

* آمریکا نمیتواند مصر را از روابط بین المللی بازدارد

هانی خلاف گفت: به نظر من تعارضی میان این سفر و منافع مشترک مصر با کشورهای حاشیه خلیج فارس وجود ندارد. آمریکا نیز به خوبی میداند که نمیتواند مصر را از حرکت به سوی ایجاد روابط منطقه ای و بین المللی بازدارد.

وی تاکید کرد: افق های تحکیم روابط میان مصر و ایران بسیار گسترده و متعدد است چه در زمینه های اقتصادی و سیاحتی و حتی در زمینه کار مشترک سیاسی و در مقدمه آنها برنامه هسته ای که دو کشور می¬توانند به دیدگاه مشترکی  در زمینه به کارگیری انرژی هسته ای در زمینه های صلح آمیز برسند.

* طبیعی است که آمریکا از سفر مرسی به تهران نگران باشد

عمر الحسن مدیر مرکز پژوهش های استراتژیک الخلیج هم در مصاحبه با صدی البلد تصریح کرد: طبیعی است که آمریکا و اسراییل از سفر مرسی به تهران نگران باشند؛ چراکه این اقدام پس از زمانی نه چندان کوتاه از جمود روابط میان دو کشور در زمان روی کار بودن نظام سابق در مصر صورت می¬گیرد.

وی افزود: نظام جدید مصر با ریاست مرسی و دولت او با در نظر گرفتن منافع و اراده و حاکمیت مصر تصمیم گیری می¬کند.

عمر الحسن گفت: به نظر من این سفر به سود کشورهای عربی به شکل عام و کشورهای خلیج فارس به شکل خاص خواهد بود زیرا مصر همواره عامل توازن استراتژیک امت عرب بوده است.

وی تاکید کرد که بازگشت روابط مصر و ایران به سود توازن استراتژیک کشورهای منطقه و کشورهای خلیج فارس خواهد بود. در شرایط کنونی آمریکا تلاش میکند ایران هراسی را ترویج دهد و کشورهای خلیج فارس را به بازاری برای صادرات سلاح خود تبدیل کند و ما باید هوشیار باشیم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha